5 stvari koje treba da uradite do kraja leta


SUP daske  >  Informacije  >  5 stvari koje treba da uradite do kraja leta

Ako smo išta kolektivno naučili od prethodne godine to je koliko je sloboda potcenjena. Najobičnije stvari - izaći na vazduh, osetiti travu pod prstima, miris proleća, okusiti leto, otići negde daleko…

A da budemo iskreni, koliko puta smo zbog obaveza prekočili neku od ovih “sloboda” kako bismo dodali još obaveza u svoj raspored? Ovo leto bi trebalo da bude posvećeno jednostavnim stvarima, svim onim koje su nam nažalost do skoro bile uskraćene...

1. Izlet u prirodi

Zvuči previše obično, ali sreća jeste u malim stvarima, naučili smo. Dok gradska buka postaje sve dalja u retrovizoru, a na radiju svira “Hajde da uzmemo neki dobar auto i odemo…” kao soundtrack trenutka, već se osećate bolje samo zbog blizine prirode. Ćebe na sunčanom proplanku i korpica puna “instagramične” hrane, boca rozea ili dve… Sve su to sitne stvari koje mogu ispuniti jedno subotnje ili nedeljno popodne. Zato ovog leta idite u prirodu, u offline, udišite svež vazduh i hodajte bosi po travi - to je jedna od definicija luksuza današnjice.

2. Zalazak na krovu

Matinei i popodnevne žurke, ali na sasvim novom, da ne kažemo uzdignutom nivou su krovne žurke. Probrani ljudi, pogled na grad i reke, lagana muzika, lampioni, a onda i zalazak sunca. Onaj koji kaže da mu je falila gužva sigurno to ne misli ozbiljno i zato su koktel u ruci, vaši nasmejani ljudi i kimono koji se vijori na povetarcu jedina slika koju želite ovog leta. Jednostavnost je potcenjena, a ovakva vrsta slobode je nešto što je apsolutno potrebno trenirati, naročito leti!

3. Krstarenje Dunavom i Savom

Bili ste na krovu sa vašim ljudima i dok ste uživali u pogledu na užurbani grad koji se prostire pod vama i na reke, shvatili ste da želite da ste na vodi. Posle zalaska sunca na nekom beogradskom krovu, sledeći logičan potez je vožnja brodićem po Dunavu i Savi. U momentu kada se upale svetla jedna za drugim i krenu da trepere u daljini, dok vas ljuljuškaju talasi u malom brodu i dok udišete miris vode i leta osetićete se istinski slobodno. Scena iz “Titanika” sa Džekom i Rouz na prednjem delu broda sa raširenim rukama je možda kliše, ali taj osećaj dok klizite preko vode i dok vas miluje topao letnji vazduh; to je vrsta slobode kakva se retko može iskusiti.

Pogledaj krstarenja Dunavom i Savom

4. Otići na more

Mnogima je odlazak na more predstavljao svojevrstan luksuz prethodne godine. Nisu svi imali priliku da osete slanu vodu, pesak i morski vazduh; nešto na šta smo računali svake godine. Trenutak kada se pred vama posle višečasovnog puta ukaže more je nešto što je bila misaona imenica do skoro, oduzeta sloboda. Voda i leto idu ruku pod ruku, a destinacija je najmanje bitna. Biti pored, u i na vodi je definitivno glavna stvar za koju se ovog leta živi!

Leto za mlade

5. SUP veslanje

Došli smo do kraja naše liste. Leto koje dolazi i sve ono što nam obećava u najavi daje nadu da će biti mnogo bolje nego prethodno. Zato gde god bili, ovo leto prosto nalaže da budete na vodi što više. Bilo da ste na reci, jezeru ili na moru, SUP veslanje je nešto što će vas približiti prirodi i upoznati sa novom vrstom slobode. Kada ste na SUP dasci, sa veslom u ruci, osećaj je kao da klizite po vodi. Zato je ovog leta red da otkrijete sve benefite koje donosi SUP veslanje. A za sreću je kao i svaki put malo potrebno: samo daska i veslo.

Šta je SUP daska?